Tuesday, 29 May 2012

Bilis Goreng Bawang

Lauk untuk Sue berbuka puasa semalam. Bukan malas tapi takut tak sempat sebab sampai rumah balik dari kerja pun dah pukul 6.30 petang. Makan dengan nasi panas... hmmmm!

Bahan
Ikan Bilis
Bawang besar (Sue guna yellow onion)
Cili merah
Cili hijau
Bawang kecil & bawang putih

Cara Memasak
Gorengkan ikan bilis terlebih dahulu. Ikut suka selera masing-masing samada ikan bilis mahu digoreng garing atau tidak. Angkat dan ketepikan.

Tumiskan bawang kecil dan bawang putih. Masukkan ikan bilis yang telah digoreng tadi. Kemudian masukkan pula cili merah, cili hijau dan bawang besar. Kacau sebentar dan bolehlah diangkat dan dihidangkan.

2 comments:

  1. Nanti bole ajar adek masak..kikii

    ReplyDelete